Google Friend Connect
Dating Wanita Malaysia

Dating Wanita Malaysia
Dating Perempuan Malaysia

Monday, March 5, 2007

Ransangan Luar Faraj Dengan Lidah (cunnilingus)

Ransangan Luar Faraj Dengan Lidah (cunnilingus)

Seks Oral atau penggunaan mulut dan lidah bagi tujuan merangsangkan luar faraj (cipap atau pantat) boleh menimbulkan rasa berahi yang tinggi malah ia boleh membuat wanita mencapai orgasm atau klimak.

Bukan semua pasangan bersetuju dengan seks oral atau cunnilingus (seks oral untuk perempuan). Ini disebabkan oleh kepercayaan atau atas sebab-sebab kebersihan dan budaya. Namun begitu pasangan suami isteri tidak boleh menolak sama sekali pandangan, bahawa seks oral dapat memainkan peranan penting dalam hubungan seks.

Oral seks dapat menjadi penyelesaian sementara atau kekal bagi pasangan wanita iaitu lelaki yang menghadapi masalah mati pucuk. Klimak dan orgasm dapat dicapai oleh wanita sekiranya lelaki memahami cara seks oral dan mahu berkongsi masalah mati pucuk dengan pasangannya.

Persediaan dan kebersihan adalah penting. Baca tentang "Persediaan sebelum hubungan seks" di blog Taman Wangi
http://tamanwangi.blogspot.com/

Biasanya oral seks untuk wanita dilakukan oleh lelaki dengan wanita baring dan mengangkang luas. Oral seks dilakukan selepas persediaan awal dibuat dengan ciuman dan urutan asmara untuk membangkitkan rasa berahi. Wanita akan lebih rela mengangkang luas apabila sudah rasa berahi dan Lelaki boleh mengetahuinya apabila wanita sudah mahu dibogelkan.

Secara semulajadi apabila wanita berahi, cecair dan lendir pelicin akan dikeluarkan oleh faraj. Menurut kajian cecair atau lendirnya mempunyai kandungan seperti plasma darah, tanpa sel-sel darah merah atau lain-lain jenis sel. Adakala putih jernih dan adakala berwarna keruh putih susu.

Pada waktu subur cecair pelicin ini akan berbau wangi badan dan selesa untuk dicium. Ada maklum balas menyatakan ia berasa manis. Adakala ia berasa masa seperti masam limau tetapi tidak ketara. Apa pun anda sendiri perlu mengetahuinya sendiri.

Kepekatan cecair ini menentukan subur atau tidak wanita. Jika lendir diletakkan antara dua jari dan dua jari ini ditarik berpisah secara perlahan-lahan dan lendir tidak putus, maka itu tandanya wanita sedang subur.

Bibir dan lidah akan menjadi alat utama dalam menyentuh bahagian-bahagian luar faraj atau cipap atau pantat yang sensitif kepada sentuhan dan boleh menimbulkan nikmat dan kesedapan. Terdapat tiga tempat utama tujuan cunnilingus ini.

Bahagian kelentit dan sekelilingnya (clitoris), bahagian antara lubang faraj dan dubur (perimeum) dan bibir luar faraj (labia).

Perkara pertama adalah wanita atau perempuan perlu baring dengan selesa dengan kepala berbantal. Adalah baik dalam keadaan wanita bogel dan selimut badan untuk tidak berasa sejuk.

Kangkanglah kaki dengan luas dan izinkan pasangan lelaki anda untuk meletakkan kepala diantara dua kaki dan nikmatilah apa yang akan diberikan. Wanita perlu izinkan dirinya sendiri untuk mencapai klimak atau orgasm.

Bagi lelaki kawasan wanita untuk dicium dan dijilat dengan lidah perlu dikenal pasti. Biasakan permulaan lembut, jangan menyerang terus tiga bahagian utama ini. Paha turut sensitif kepada sentuhan. Mulakan dengan perlahan-lahan mencium paha wanita kedua-dua belah kakinya. Sila dapatkan maklum balas kesedapan dengan bertanya kepada pasangan wanita. Ini akan menimbulkan lebih kegairahan dan untuk mengetahui tempat yang geli atau yang memberahikan.

Lakukan perlahan bermula dengan bahagian paha dekat dengan lutut kemudian perlahan-lahan turun ke bawah. Buatlah perlahan-lahan, kerana wanita lagi diberahikan akan lebih nikmat untuk disetubuhi. Buatlah wanita rasa gementar apabila perlahan-lahan ciuman makin dekat dan sampai ke bawah.

Jilatan pada kelentit perlu dilakukan dengan perlahan-lahan. Kelentit merupakan bahagian yang sensitif. Rasa sakit atau kegelian boleh timbul jika dilakukan dengan kasar. Sebab itu permulaan adalah penting.

Mulakan jilatan pada kelentit daripada bawah ke atas daripada sisi dua-dua belah kelentit. Ianya kemudian diikuti dengan kepala kelentit dan alur kelentit. Pastikan jilatan dikekalkan daripada bawah ke atas.

Jilatlah dengan perlahan-lahan, jangan menekan, umpama jilatan seperti melalukan hujung lidah kepada kelentit. Apabila sudah nampak kesedapan wanita dengan jilatan kelentit, maka jilatan boleh dilajukan dan diperlahankan bergilir-gilir. Dapatkan maklum balas untuk mengetahui mana yang sesuai.

Bagi wanita yang boleh dan mengizinkan dirinya orgasm atau klimak dengan jilatan kelentit, wanita boleh puas, satu atau lebih hanya dengan cara ini. Setiap kali wanita sampai klimak, hentikan jilatan dan biarkan dahulu jangan gerakkan kepala walaupun kepala anda dikepit kuat.

Pasangan boleh sambung terus menjilat dan wanita boleh mencapai klimak lagi. Hentikan jilatan apabila kelentit sudah rasa geli. Jangan pula terus melakukan hubungan seks, rehat seketika, biarkan pasangan wanita anda menikmati klimak yang datang kerana ia mungkin ambil masa seminit dua untuk hilang. Sementara menunggu lakulah cumbuan dan belaian mesra untuk menaikkan semula kemahuan wanita.

Adakala oral seks sudah cukup membuat wanita puas sehingga merasa geli untuk teruskan hubungan seks. Sebelum lakukan oral seks, lelaki perlu tahu sejauh mana kemahuan dan setakat mana mampu untuk menunggu.

Semasa melakukan jilatan di kelentit, tambah lagi kesedapan dan kenikmatan dengan menjilatkan bahagian labia dan perieum.jilatan pada labia dilakukan dengan menjilat bahagian bibir luar faraj kiri dan kanan, atas ke bawah, bawah dan ke atas, atau diantara dua bibir faraj ini. Jangan lupa untuk cium bahagian labia dengan penuh kasih sayang. Zakar anda dipuaskan oleh lubang faraj atau vagina maka tidak salah memberikan ciuman. :)

Kuncupan pada kelentit adalah antara cara untuk meninggikan lagi nikmat. Kuncupkan lidah dan letakkan kelentit antara dua bibir. Kuncup dan sedut, jangan terlalu kuat. Sensitif dengan reaksi yang diberikan. Hati-hati jangan terkena gigi kerana ia boleh menyebabkan luka.

Wanita turut boleh menambah kesedapan jilatan. Jika berbaring, angkat badan dan tegakkan dua tangan dibelakang badan. Ini akan sebabkan rahim tertekan dan denyutan kesedapan akan lebih terasa.

Bahagian perimeum pula perlu dijilat daripada atas ke bawah. Bahagian ini dikatakan mempunyai banyak hujung saraf wanita dan ianya sensitif kepada sentuhan, geselan dan jilatan. Lakukan jilatan yang diselang seli dengan jilatan d labia. Tanya pasangan anda mana yang paling nikmat dan buat tumpuan lebih. Namun pastikan ketiga-tiga kawasan ini tetap diberikan perhatian sewaktu seks oral.

Bagi lelaki yang menghadapi pasangan wanita yang tidak pernah lakukan oral seks atau berasa kurang selesa. Pastikan permulaan seks dilakukan. Pastikan pasangan anda berahi. Ciuman menggoda boleh dilakukan daripada ciuman dada, turun perlahan-lahan ke perut dan kemudian celahan paha. Ia diikuti dengan ciuman pada labia dan perimeum. Pastikan dalam keadaan berahi sebelum jilatan perlahan disekitar kelentit sebelum menuju terus ke kepala kelentit.

Ambillah masa untuk oral seks kerana ia umpama pemanasan sebelum hubungan seks.

Sewaktu mencium dan menjilat kelentit dan bahagian luar faraj, jari-jemari jangan duduk diam sahaja. Gosoklah bahagian sensitif seperti perut, celah paha dan buah dada. Puting dada wanita boleh digentel perlahan dan gosokan jari dan tangan akan menimbulkan dan meninggikan rasa berahi.

Hanya satu masalah dengan oral seks. Apabila terlalu lama menjilat, rahang mungkin kejang atau sakit terutama melibatkan jilatan laju. Buatlah tempoh berhenti rehat dan pelbagai cara sentuhan, sama ada dengan bibir atau hujung jari yang dibasahkan.

Pada masa ini boleh mencuba mencari G-Spot, rujuk blog taman wangi

Adakah G-Spot Wujud Untuk Klimak Wanita
http://tamanwangi.blogspot.com/2006/12/adakah-g-spot-wujud-untuk-klimak.html

Dan bagi anda yang gemar kepada perkara baru boleh mencuba DUREX Play Vibrating Condom, setakat ini hanya dijual di Farmasi Guardian seluruh Malaysia.

http://tamanwangi.blogspot.com/2007/01/durex-play-vibrating-condom.html

Alat bergegar ini, selain ia dipakai seperti disyorkan, ia boleh dipegang dan sentuhkan ia kepada bahagian-bahagian labia, perimeum dan kelentit. Kesannya seperti jilatan lidah. Untuk kelentit pastikan jilatan memanas telah dilakukan dahulu untuk menggelakkan timbul rasa geli atau sakit. Pastikan ia basah.

Gel yang berasas air boleh digunakan sebagai pelicin. Ada beberapa gel jenama Durex yang berasa berangin apabila disapukan dibahagian sensitif akan menimbulkan rasa sensasi. Pelbagaikan agar hubungan seks lebih ceria. :)

Jangan gunakan gel yang berasaskan petrolium kerana ia boleh merosakkan kondom.

Wanita nikmatilah oral seks dan jangan segan untuk "forward" email atau artikel ini kepada pasangan anda, yang mungkin tidak memahami keperluannnya.


Artikel-artikel sebelum ini

Kesan Menjadi Tua Kepada Lelaki Andropause
http://tipswanitasihat.blogspot.com/2007/02/kesan-menjadi-tua-terhadap-lelaki-dan.html

Dimalukan Dengan Gambar Lucah Sendiri
http://tipswanitasihat.blogspot.com/2007/02/dimalukan-dengan-gambar-lucah-sendiri.html

Kenapa Perlu Makan Coklat Sebelum Berasmara
http://tipswanitasihat.blogspot.com/2007/02/kenapa-anda-perlukan-coklat.html


Pengendali BelajarSeks dan Taman Wangi

Versi 1 18 Febuari 2007

This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Malaysia License. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/my/ or send a letter to Creative Commons, 543 Howard Street, 5th Floor, San Francisco, California, 94105, USA.

Jika anda berminat untuk menyebarkan, atau meletakkan dalam laman web anda, mana-mana artikel BelajarSeks, Anda dizinkan dengan syarat meletakkan sumbernya iaitu

Kitab Tajul Muluk Moden dan Taman Wangi di

http://tamanwangi.blogspot.com/
http://groups.yahoo.com/group/belajar_seks
http://groups.google.com/group/belajarseks

Adalah sukar dan mengambil masa menulis artikel sebegini. Hargainya.

Untuk tidak ketinggalan sebarang Email daripada Taman Wangi atau Kitab Tajul Muluk Moden ini sila sertai kumpulan Email terhad melalui sambungan dibawah

http://groups.google.com/group/belajarseks

Atau hantarkan email kosong kepada

[email protected]

Senarai Artikel-artikel BelajarSeks Dan Taman Wangi 2006
http://tamanwangi.blogspot.com/2007/02/artikel-belajar-seks-2006.html

Laman sampingan dan salinan TamanWangi Kamasutra dan Tajul Muluk Moden
http://kamasutra.tipswanita.com/
Taman Wangi Discussion

comments powered by Disqus

Blog About Making Money Online

Blog About Making Money Online
Blog About Making Money Online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List

Categories

orgasm (34) kamasutra (23) Best Sex (22) English (21) taman wangi (21) Sex (19) condom (18) Malay (17) climax (17) Buah Dada (16) Posisi Seks (15) melayu (15) multiply orgasms (15) Breast (13) Foreplay (13) durex (13) pantat (13) seks (13) G Spot (12) cipap (12) wanita (12) Faraj (11) Malaysia (11) payudara (11) Sex Tips (10) klimak (10) payu dara (10) puki (10) Posisi Duduk (8) Vagina (8) bogel (8) kondom (8) tipswanita (8) Perempuan (7) Wanita dan Seks (7) g-spot (7) hubungan seks (7) Erectile Dysfunction (6) Erotic massage (6) Gadis Melayu (6) air mani (6) clitoris (6) kissing (6) penampan (6) relationships (6) tongkat ali (6) Melayu Bogel (5) Sex Foreplay (5) Sex Life (5) tips seks (5) zakar (5) Lelaki (4) Massage (4) Mutiara Taman Wangi (4) Pancutkan Isteri (4) Romance (4) Sex positions (4) Sexual Positions (4) ebook (4) gspot (4) mati pucuk (4) sexuality (4) Eroticism of Sensual Touching (3) Great Sex (3) Hot Sex (3) Jimak (3) Love (3) Lovemaking (3) Make Love (3) Memek (3) Sex : Female Ejaculation (3) Sex Tips for Women (3) Sexy (3) Siri Blog Taman Wangi (3) Tetek (3) hari kekasih (3) making money online (3) safe sex (3) sex massage (3) sperm (3) Awek Bogel (2) Ciuman (2) Great Sensual (2) HIV (2) Internet Tools (2) Kuat Seks (2) Lingerie (2) Meditation (2) Panduan (2) Pecah Dara (2) Perfumed Garden (2) Premature Ejaculation (2) Rumah Tumpangan Sabul (2) STD (2) Sabul (2) Safer Sex (2) Senaman (2) Sex Mistakes (2) Sex Pleasures (2) Sex Talk (2) Sexually Attractive (2) Social Network (2) The Perfumed Garden (2) Urut (2) Valentine Day (2) Women (2) aphrodisacs (2) cepat pancut (2) cybermoney (2) erotic zones (2) gairah (2) gambar (2) intimate (2) marriage (2) masturbation (2) nipples (2) oxytocin (2) passionately sexual (2) pregnancy (2) pussy (2) romantic (2) sensations (2) sex doggy position (2) sexual (2) sexual dysfunction (2) sexual interaction (2) stress (2) AIDS (1) Abba (1) Acara (1) Berahi (1) Books (1) Child Pornographic (1) Cinta (1) Crab Position (1) Dating (1) Dok-al-Arz Position (1) Eurycoma Longifolia Jack (1) Harmonizing sex (1) Haruman (1) Herba (1) Horse Position (1) Index (1) Kerjaya (1) Kesihatan (1) Lagu (1) Malam Pertama (1) Male GSpot (1) Menstruation (1) Morning After Pill (1) News (1) Persetubuhan (1) Polyurethane (1) Posisi Duduk Dewi (1) Posisi Tungguan Rindu (1) Romantic love (1) Sabul Sabulan (1) Secret of Love (1) SeksMelayu (1) Sex during pregnancy (1) Show your Love (1) Suami Isteri (1) Tantra (1) Tenaga Batin (1) Vaginal Massage (1) Viagra (1) Videos Clips (1) Wangian (1) Women on top (1) andropenis (1) antric sex (1) bra (1) bugil (1) cewek (1) cipap basah (1) clitoral stimulation (1) cocks (1) corset (1) dildos (1) emergency contraceptive pill (1) erotic stimulation (1) excitement (1) gambar cewek bogel (1) intimacy (1) inzal (1) latex (1) lucah (1) mani (1) miscarriage (1) naked (1) oral sex (1) penis (1) plateau (1) pregnant (1) pregnant women (1) progesterone (1) prostate (1) raya card (1) sex therapist (1) sexual distress (1) sexual education (1) sexual problem (1) sperma (1) telanjang (1) vibrator (1)